2022. gada 28. apr.

Konkurss jauniešiem!

 

Eiropas Savienības prioritātes ir ieguvušas jaunu dimensiju, Krievijai uzsākot karu Ukrainā. Šī gada Eiropas dienas vēstījums “Kopā no sirds kā labos, tā ne tik labos laikos!” aicina apzināties, ka Eiropai ir nepieciešami jauni, gudri risinājumi un ikviena mūsu rīcība var palīdzēt, gan sniedzot atbalstu un ziedojot, gan pārdomājot ikdienas ieradumus. Katra ieguldījums – vai tā būtu apdomīga rīcība sociālajos tīklos un atbildīgi interneta lietošanas paradumi vai gudra energoefektivitātes plānošana –  ir mūsu kopīgs spēks un vērtību apliecinājums.

2022. gads Eiropas Savienībā ir pasludināts par Eiropas Jaunatnes gadu. Tādēļ Ārlietu ministrija izsludina jauniešu video konkursu ”Mana Eiropa”, kura mērķis ir veicināt jauniešu izpratni un aktīvu iesaisti Eiropas nākotnes veidošanā.

Konkursā var piedalīties ikviens Latvijas jaunietis vecumā no 16 līdz 25 gadiem, kuru interesē Eiropas Savienības aktualitātes, sabiedriskie procesi, starptautiskās attiecības un politika. Lai pieteiktos dalībai konkursā, dalībniekam jāsagatavo līdz 30 sekundēm garš video reels formātā, kurā radoši tiek apskatītas šādas tēmas:

    • Eiropas vērtības;
    • Sociālo mediju platformas – veids kā sevi izpaust vai risks privātumam?
    • Energoefektivitāte – kā tērēt mazāk, bet darīt to gudrāk? Sabiedrības paradumu maiņa;
    • Internets kā zināšanu, prasmju un kultūras avots.

Līdz 2022. gada 2. maijam video jāievieto savā sociālo tīklu profilā (Facebook, Instagram, Twitter), atzīmējot Ārlietu ministriju un lietojot tēmturus #EiropasJaunatnesGads, #ĀrlietuKonkurss un #EiropasDiena2022. Konkursa laikā dalībnieku sociālo tīklu kontiem jābūt pieejamiem publiski, tādējādi ļaujot konkursa rīkotājiem apskatīt ievietoto video. Norādi uz ievietoto video sociālajos tīklos lūdzam sūtīt Ārlietu ministrijai uz e-pastu: media@mfa.gov.lv.

Labākie video tiks pārpublicēti Ārlietu ministrijas sociālajos tīklos, un Ārlietu ministrijas žūrijas izraudzītie video autori saņems Ārlietu ministrijas veicināšanas balvas. Labāko video autori tiks aicināti uz īpaši organizētu tikšanos ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru