2017. gada 28. marts

Grāmatu pēcpusdiena Sauleskalna sākumskolā.



“Cilvēks ar labu grāmatu rokās nekad nevar būt vientuļš.”/K. Goldoni./
            Grāmatas atver prātu, paplašina redzesloku un iedvesmo mainīt kaut ko savā dzīvē un apkārtējā pasaulē.Grāmatās vienmēr var atrast atrisinājumu kādai personīgai problēmai, kā arī jebkurā brīdī nokļūt jaunā domu, fantāziju un iztēles pasaulē. Pareizā grāmata var sniegt motivāciju un vajadzīgo iedrošinājumu turpināt iesākto.
            Gandrīz visi Sauleskalna sākumskolas audzēkņi ir Kombuļu pagasta bibliotēkas lietotāji. Ar bibliotēkas pirmo apciemojumu, ar pasaku rītiem pirmskolas grupiņā sākas brīnumainais ceļojums grāmatu pasaulē. Bērni labprāt piedalās bibliotēkas rīkotajos pasākumos-radošajās darbnīcās, rokdarbu un zīmējumu izstādēs un citās aktivitātēs. Arī tagad vēl līdz 5. aprīlim ir iespēja apskatīt 6. klases skolnieces Lauras Mežiņas radošo darbu izstādi.Laura ir ļoti talantīga meitene,paspēj apmeklēt Mākslas un Mūzikas skolu, Bērnu un jauniešu interešu centru, kā arī vēl palīdz māmiņai lauku darbos. Novēlu viņai daudz radošu panākumu ,labas sekmes mācībās ,gaidu vēl jaunus darbiņus izstādei! Ar citām bibliotēkas aktivitātēm var iepazīties, apmeklējot bibliotēkas blogu-kombulubiblioteka.blogspot.com.
            Taču šoreiz gribu pastāstīt par pasākumu, kas notika skolā 23. marta pēcpusdienā . Bērni bija pulcējušies skolas zālē, visiem rokās grāmata. Skolēni bija sagatavojuši stāstījumu par savu mīļāko grāmatu. Atklājot pasākumu, skolotāja Solvita pastāstīja pasaku par Vilku, kurš vienīgais no Meža iemītniekiem neapmeklēja skolu un neņēma vērā skolotājas Pūces aizrādījumus.Kad beidzot viņam apnika klausīties Pūces pamācības, nolēma apēst ābeci, jo tā cerēja, ka visas  gudrības būs iekšā vienā rāvienā.Taču , izņemot vēdergraizes, neko neieguva!
            Beidzot bērni varēja sākt iepazīstināt klātesošos ar savu mīļāko grāmatu. Mēs dzirdējām daudz jauku stāstu-par meitenes uzticīgo draudzību ar sunīti no dzīvnieku patversmes, par baisajiem notikumiem stāstā par Korolīnu, izdzīvojām sunīša Pifa jautros piedzīvojumus, sapratām, ka labāk būt kā čaklai skudriņai, nevis kā slinķim sienāzim un daudz citu stāstu. Bērni bija pacentušies!
            Tālāk sekoja neliels konkurss par bibliotēku. Bērniem vajadzēja atbildēt uz 3 jautājumiem- kāda apaļa jubileja šogad paliek bibliotēkai, cik grāmatu ir bibliotēkā un nosaukt, cik maksā pati dārgākā grāmata bibliotēkā.
            Vēlāk mēs minējām atjautīgas mīklas, ko uzdeva skolotāja ,bērni sacentās ātrlasīšanā. Vēl vajadzēja pareizi salikt grāmatu nosaukumus, kas bija sarakstīti sajauktā secībā un visbeidzot  veidojām grāmatai svarīgu atribūtu- grāmatzīmi ar pūces attēlu, jo Pūce ir visgudrākā Meža iemītniece.
            Tā darbojoties, laiks ātri aiztecēja. Paldies bērniem un skolotājām, ka ielūdza mani uz šo jauko pēcpusdienu. Novēlu visiem šai tehnoloģiju laikmetā nezaudēt interesi par grāmatām, jo cilvēks, kas lasa grāmatas,būs vienmēr gudrāks par tiem, kas skatās TV... 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru